GTA2 Radar v0.2

Anything to do with GTA1/GTA2 modding (tools, scripts and more).
Post Reply
User avatar
Sektor
Boss
Boss
Posts: 1369
Joined: 04 Mar 2008, 06:51
GH nick: Sektor
Location: GTAMP.com
Contact:

GTA2 Radar v0.2

Post by Sektor » 01 Jan 2016, 07:46


gta2radar.7z
(1.29 MiB) Downloaded 4418 times
Install to a folder with write permissions like documents. Don't install to program files.

It's only compatible with 9.6 free classics version and vike's 11.44 version.

Right click gta2radar.exe and select run as admin.

C++ source code included. Just main.cpp and gta2radar.dev for use with Dev-C++ IDE. It uses SDL2.

User avatar
Cuban-Pete
Immortal
Posts: 909
Joined: 29 Jan 2010, 15:03
GH nick: Cuban-Pete

Re: GTA2 radar

Post by Cuban-Pete » 02 Jan 2016, 16:44

Nice! [sm-29]

Do you plan on having a zoom-in function, the 'here-I-am-arrow' is a bit small on the total big map? [sm-cool]
"Mmmm, your eyes are so beautiful."

Razor
Lunatic
Lunatic
Posts: 453
Joined: 19 Jul 2008, 14:14
GH nick: Razor, R
Location: Poland / Szczecin
Contact:

Re: GTA2 radar

Post by Razor » 02 Jan 2016, 18:44

Did i saw TVvans radar? :)

User avatar
Sektor
Boss
Boss
Posts: 1369
Joined: 04 Mar 2008, 06:51
GH nick: Sektor
Location: GTAMP.com
Contact:

Re: GTA2 radar

Post by Sektor » 03 Jan 2016, 10:45

I added the download to the first post. There's no fullscreen overlay or map zoom feature yet. You'll have to run GTA2 in window mode and align the windows yourself. You can change the icon sizes with + and - keys or edit the images in the images folder. You can start gta2radar before or after you start GTA2. To use the radar in multiplayer, the mmp filename or host player name must contain the word radar.

Yes, the TV van is one of the few cars that can be tracked by an object detector since the dish counts as an object. I can track other peds and vehicles but they aren't in the same memory location as objects/weapons/powerups.

It uses T.M.'s minimap generator to make the map image.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: GTA2 Radar v0.1

Post by T.M. » 09 Jan 2016, 22:56

Very cool thing, also nice to see my work in use always.

Isn't there actually newer version of my minimap generator than that 2010 version with my MSN-Messenger address in the readme? :D If you can, could you remove that email from the readme so nobody tries to use it since its not active anymore. Also could you probably rename the references to old name of Epic GTA2 Map editor to avoid further confusions.

I should really rewrite that minimap generator some day...

User avatar
Sektor
Boss
Boss
Posts: 1369
Joined: 04 Mar 2008, 06:51
GH nick: Sektor
Location: GTAMP.com
Contact:

Re: GTA2 Radar v0.1

Post by Sektor » 10 Jan 2016, 00:31

I don't have a newer version of the minimap generator but maybe you only sent it to Elypter. If you ever make a new version, more resolution choices would be useful. I removed your MSN from the readme and changed the map editor comment to "This is a stripped down exe from Epic GTA2 Map Editor by T.M."

Your map editor could also make use of live coordinate reading, basically just use GTA2 for physics and all graphics could be handled by your editor, so people could play widescreen or in 3D.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: GTA2 Radar v0.1

Post by T.M. » 10 Jan 2016, 13:20

Sektor wrote:I don't have a newer version of the minimap generator but maybe you only sent it to Elypter. If you ever make a new version, more resolution choices would be useful.
As far as i remember, i think i have updated version which supported more larger resolutions, but i think there was something unfinished with it, so i never released it. The code is super messy and thats why i would like to just redo it anyway.
Sektor wrote:Your map editor could also make use of live coordinate reading, basically just use GTA2 for physics and all graphics could be handled by your editor, so people could play widescreen or in 3D.
Really? Wow, thats cool and interesting idea! How could i do that? Is it really possible to make it as smooth as GTA2 in means of position update intervals?

User avatar
Sektor
Boss
Boss
Posts: 1369
Joined: 04 Mar 2008, 06:51
GH nick: Sektor
Location: GTAMP.com
Contact:

Re: GTA2 Radar v0.1

Post by Sektor » 11 Jan 2016, 12:24

T.M. wrote:Really? Wow, thats cool and interesting idea! How could i do that? Is it really possible to make it as smooth as GTA2 in means of position update intervals?
It's really possible :)

Grenades and molotov images added to the download (I forgot to include them before). Download again if you don't have them.

User avatar
Sektor
Boss
Boss
Posts: 1369
Joined: 04 Mar 2008, 06:51
GH nick: Sektor
Location: GTAMP.com
Contact:

Re: GTA2 Radar

Post by Sektor » 13 May 2017, 09:56

GTA2 Radar v0.2

Added an alternative pointer check for object locations to fix the detection of objects/powerups when loading saved games (thanks to lastpackage for the bug report)
Added token, invul, double damage, fast reload, invis and kill frenzy count to the titlebar

Post Reply