Epic GTA2 Map Editor (0.6.6602) Beta

Anything to do with GTA1/GTA2 modding (tools, scripts and more).
Razor
Lunatic
Lunatic
Posts: 453
Joined: 19 Jul 2008, 14:14
GH nick: Razor, R
Location: Poland / Szczecin
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Razor »

here you are the movie! I hope it will show more than screens.


User avatar
B-$hep
Immortal
Posts: 545
Joined: 24 Apr 2009, 21:43
GH nick: B-Shep
Location: Finland

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by B-$hep »

Minimap works now.

Fix minimap BMP saving at it will be fine. I have same problem as Razor.
Black bmp.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by T.M. »

haha cool video XD, so the minimap got fixed! and yours too B-$hep!

But it doesnt save the minimaps at all, i think i know whats the bug, gotta look at it tomorrow.

Also theres weird graphical trash at the left menu when opening the editor o.O gotta take a look at that too. These are the kind of things i like to see!

User avatar
B-$hep
Immortal
Posts: 545
Joined: 24 Apr 2009, 21:43
GH nick: B-Shep
Location: Finland

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by B-$hep »

Clear OpenGL buffers and this trash should go away.
It displays old OpenGL data when you launch.

Im testing my editor stuff here and your editor displays my old data that was previously rendered by OpenGL. Not always but still.

But it works fine. Haven't crashed.

User avatar
Sektor
Boss
Boss
Posts: 1391
Joined: 04 Mar 2008, 06:51
GH nick: Sektor
Location: GTAMP.com
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Sektor »

SAVEMINIMAP command works for me (saves in editor folder) but the automatic data\minimaps\ 256x256 images are either black or garbage.

I noticed the data\minimaps\ only use the map description field for the filename. Not really a problem since I can write the gmp filename in the description part of maplist.txt.

User avatar
Gustavob
Immortal
Posts: 407
Joined: 18 May 2009, 21:40
GH nick: Gustavob
|Gustavob|
Location: Nowhere.
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Gustavob »

Hi TM. Nice work in the editor but I have a REAL weird bug. When I open a map in it and zoom out, the tiles get all messed up. This is how DAFE's Death Valley looks for me:

Image

But when I zoom in, the tiles are normal, but the "far away" tiles are still wrong:

Image

Also, the minimap shows up but its messed up too:

Image

EDIT: command line SAVEMINIMAP worked fine though
You just lost the game.

Razor
Lunatic
Lunatic
Posts: 453
Joined: 19 Jul 2008, 14:14
GH nick: Razor, R
Location: Poland / Szczecin
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Razor »

dafe`s map also uses custom sty file and it is problem for sure

User avatar
Lantyz
Psycho
Psycho
Posts: 71
Joined: 14 Apr 2009, 08:20
GH nick: Lantyz
Location: The Netherlands
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Lantyz »

Death Valley opens normally here, except for the custom tiles. Furthermore, the editor loads a converted Vice City, with a whole new style file, without any problems.

Image

User avatar
Gustavob
Immortal
Posts: 407
Joined: 18 May 2009, 21:40
GH nick: Gustavob
|Gustavob|
Location: Nowhere.
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Gustavob »

Razor wrote:dafe`s map also uses custom sty file and it is problem for sure
Nope, thats not the problem since every map has that problem. Also, look at second screenshot, wich is a closer view: the closer tiles show normal, the far away tiles are messed up. And since [DAFE] only changed few tiles in his map, it should show it normally, except for the changed tiles (wich look kinda noisey)
You just lost the game.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by T.M. »

Gustavob, your problem can be fixed when you create file "nomipmap.txt" in the editor folder (empty file), and then launch editor again. It will disable mipmapping completely from all textures. What was your gfx card again? and windows? 64bit?

About the custom style file problem: the tiles will work correctly only when using one palet for one tile page (each tile page has 16 tiles). so if you dont touch any palets, then the tiles will be just fine.
Sektor wrote:I noticed the data\minimaps\ only use the map description field for the filename. Not really a problem since I can write the gmp filename in the description part of maplist.txt.
hmm... seems like there was bug: if description wasnt found, it would write empty filename. i will fix that in next release. actually, i am thinking to make it calculate some checksum from the files, and put that after the map description, like "Industrial [6A4CE62A].bmp" or something similar, so i can be sure to always save/load the minimaps correctly, since filenames might be same.
Last edited by T.M. on 02 Feb 2010, 13:39, edited 2 times in total.

User avatar
Gustavob
Immortal
Posts: 407
Joined: 18 May 2009, 21:40
GH nick: Gustavob
|Gustavob|
Location: Nowhere.
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Gustavob »

it... works! \o/
You just lost the game.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by T.M. »

Nice.

Razor, does the SAVEMINIMAP command save the minimap correctly for you?

User avatar
B-$hep
Immortal
Posts: 545
Joined: 24 Apr 2009, 21:43
GH nick: B-Shep
Location: Finland

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by B-$hep »

Even by commandline, the images are still black when saved.

Razor
Lunatic
Lunatic
Posts: 453
Joined: 19 Jul 2008, 14:14
GH nick: Razor, R
Location: Poland / Szczecin
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Razor »

works here! :)

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by T.M. »

but it saves black image in the data/minimaps folder? doesnt make sense...

oh and sorry guys i couldnt program anything today, ill see if i can do something tomorrow.

Razor
Lunatic
Lunatic
Posts: 453
Joined: 19 Jul 2008, 14:14
GH nick: Razor, R
Location: Poland / Szczecin
Contact:

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by Razor »

but it saves black image in the data/minimaps folder?
in did

User avatar
B-$hep
Immortal
Posts: 545
Joined: 24 Apr 2009, 21:43
GH nick: B-Shep
Location: Finland

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by B-$hep »

Some random pixels at the top, but that's all.
Image

Maybe it helps.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by T.M. »

Thanks for testing, many stuff got fixed, changelog:

------------------------------------
0.5.16 Beta (04.02.2010)
------------------------------------
- Custom style files supported now!

- Minimaps saving fixed. Create "minimapfix.txt" in the editor folder if your data/minimaps are all black, or if SAVEMINIMAP command saves black minimap. Or if you had other problems with minimaps, then try the same method mentioned above.

- Should not show "trash" on the screen anymore when opening the editor.

- Fixed some filename problem in data/minimaps when not using [DIR] method. Now it will use the gmp filename if description is not found.

- Minor fixes about filename/description.

- Added command "COLORWATER", toggle blue colored water on/off (default on). this also disables the water randomizer, so every water tile uses those settings that were originally saved in the map file.

- If maplist.txt has no valid maps there, it will automatically generate a line of [DIR] to the path of GTA2 folder that is saved in windows registry by GH. If there is no registry key, it will try to use gta2path.txt, if that doesnt exist then it will pop up the normal error message again.

User avatar
B-$hep
Immortal
Posts: 545
Joined: 24 Apr 2009, 21:43
GH nick: B-Shep
Location: Finland

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by B-$hep »

Just logged into my Win7 and tested.
Works fine. Including minimap image generation.

User avatar
T.M.
Immortal
Posts: 957
Joined: 29 Jan 2010, 15:00
Location: F21B3EED

Re: TradeMark's GTA2 Map Editor (only Zone Editor currently)

Post by T.M. »

More fixes and features added. By Sektor's request, i added support to associate mmp files to the editor.

------------------------------------
0.5.17 Beta (07.02.2010)
------------------------------------
- Added command "LOADMAP" to choose .mmp file by yourself.

- You can now associate .mmp files with this editor, so you can open any .mmp file in editor by just clicking them. Which also means there is some Windows command line support, example: MapEditor.exe "i:\gta 2\data\somemap.mmp" will open the .mmp file in the editor. Note that it will always open new editor window, be sure to close the previous one to load/use it faster.

- Added command "BLENDMODE" to switch between solid or transparent flats (sometimes the wires may look ugly if the ground behind them is also flats).

- Added command "LOCKZP" = locks/unlocks camera z axis in free camera mode (wont move down or up at all).

- Fixed some possible crashes.

- Modified "COLORWATER %d" command, you have to give parameters to it: 0 = use gta2 water, 1 = let it choose automatically, 2 = use my blue water.

- Added cheats when you test map by "TEST" command: infinite lives, all weapons, free shopping, debug keys.

Post Reply