GTAMP.com

Grand Theft Auto Media Press
It is currently Wed Mar 29, 2017 9:10 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 12, 2017 3:58 am 
Offline
Jaywalker

Joined: Sat Jan 30, 2016 3:20 pm
Posts: 6
Sorry for making another post so soon.
I'm having trouble with the map editor, when trying to save STE.gmp.
When I save the other 2 default game maps after editing, everything is okay. But when I save STE.gmp and open it again, I notice that the map has no lights. And when I test it in the game I get an error when it's loading the map.
I tried saving normally, saving as compressed, etc. and got the same results. I tried saving with and without doing changes to the map but it always gets corrupted.
Is it simply impossible to save the default STE.gmp map without corrupting it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 12, 2017 5:05 am 
Offline
Boss
User avatar

Joined: Tue Mar 04, 2008 6:51 am
Posts: 1240
Location: GTAMP.com
Interesting, I'm surprised I haven't heard of that before. I was getting "invalid map object data" even after doing save compressed. Using Epic GTA2 Map Editor > tools > optimise GMP, removed that error but it also removes the orange cones from one of the bridges. Cones are the only objects on the map that were added using the editor rather than the much more stable script method.

http://gtamp.com/images/cones.jpg

Coordinates for the 10 cones. I'd add them again using script but the decompiler isn't complete enough and no one has made an SCR editor that allows inserting commands.

OBJ_DATA cone01 = ( 50.00 , 162.480 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone02 = ( 50.64 , 162.480 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone03 = ( 51.96 , 162.480 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone04 = ( 51.00 , 162.460 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone05 = ( 51.50 , 162.460 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone06 = ( 52.60 , 162.500 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone07 = ( 50.48 , 145.104 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone08 = ( 50.00 , 145.104 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone09 = ( 52.00 , 145.104 ) 0 CONE
OBJ_DATA cone10 = ( 51.60 , 145.104 ) 0 CONE

Those coordinates don't seem to be 100% accurate, the part after the decimal point shows as an X or Y offset in the map editor and I wasn't sure how to convert that.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 12, 2017 12:49 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 3:00 pm
Posts: 940
Location: F21B3EED
Sektor wrote:
and no one has made an SCR editor that allows inserting commands.

Shouldnt be that complicated though... might even be able to do that as a web tool with javascript.

_________________
My GTA2 related projects:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 12, 2017 2:14 pm 
Offline
Jaywalker

Joined: Sat Jan 30, 2016 3:20 pm
Posts: 6
Oh, so the cones were causing it :P And thanks a lot!! Optimizing it with the Epic Map Editor worked


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 1:17 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 3:00 pm
Posts: 940
Location: F21B3EED
PresidentEvil wrote:
Optimizing it with the Epic Map Editor worked

Thats funny. Didn't intend it to be used that way :D

_________________
My GTA2 related projects:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group